MetselwerkDe gevel is het visitekaartje van uw woning, dus is het belangrijk dat deze er goed uitziet.

Vooral buitenmuren zijn onderhevig aan weersomstandigheden. Naast het normale metselwerk, kunt u bij ons dan ook terecht voor het zandstralen van gevels en het opnieuw voegen van muren. Een goed verzorgde muur is niet alleen aan de buitenkant belangrijk, maar des te meer aan de binnenkant. Als de gevel is gescheurd of er stenen los zitten, is het belangrijk direct actie te ondernemen. Schade aan de gevel kan de constructie van een huis in gevaar brengen. En u wilt natuurlijk leven in een veilige omgeving. Daarnaast bieden we de mogelijk tot schoorsteenrenovatie en betegelen we badkamers, keukens en toiletten.

Metselen is het veel omvattende begrip voor metselwerk aan de buitenkant of binnenshuis. Onze metselwerkzaamheden bestaan uit het maken van binnenmuren van kalkzandsteen of het renoveren van buiten voegen. Maar ook het schoonmaken van de gevel valt erbinnen.

Onze vakspecialisten zorgen ervoor dat vakkundig gedaan wordt.Ruwbouw

Binnen de ruwbouw worden we ingeschakeld voor vuil metselwerk. Met vuil metselwerk wordt bedoeld bv het metselen van muren waar later nog een afwerking aangebracht moet worden. Bijvoorbeeld stucwerk van een binnen muur.

Naast het metselwerk zorgen we ook dat er lateien en geveldragers aangebracht worden mocht dit nodig zijn. In de ruwbouw worden er diverse disciplines uitgevoerd die bij ons onder metselwerk vallen; denk hierbij aan het aanbrengen van vensterbanken, spouwmuurisolatie, lateien en geveldragers, koudebrug onderbreking en waterkeringen; maar ook het plaatsen van waterslagen en raamdorpels en natuurlijk het stellen van de profielen en kozijnen.Gevelrenovatie

Bij regelmatig gevelonderhoud voor kom je dat er bv door de zure regen de stenen te veel ingevreten worden. Maar ook verzakkingen worden tijdig herkend en onderhouden zodat er geen grote schades aan het gebouw ontstaan. Onze werkwijze voor gevelreiniging begint bij een zorgvuldige analyse van de staat waar het zich in bevindt. Mocht het nodig zijn om de voegen eruit te halen omdat deze te zwaar beschadigd zijn dan wordt dit gedaan voor het zandstralen. Na het zandstralen wordt de muur geïmpregneerd en de voegen herstelt. De combinatie van schoonmaken en herstellen zorgt ervoor dat de gevel er weer punt gaaf uit ziet.Voegen

- Terug liggende voeg; deze rechte voeg ligt iets dieper dan de uiteinden van de gebruikte stenen.

- Verdiepte voeg; ook weer een rechte voeg en ligt in verhouding met de terug liggende voeg een stuk verder terug dan de bakstenen. Geeft een mooi diepte effect.

- Strakke of Platvol voeg; de voeg is zo aangebracht dat het in lijn is met de stenen.

- Bol geklopte voeg, het cement wordt zo opgebracht dat het iets bol uitsteekt.

- Verdiepte voeg, ligt dieper tussen de bakstenen

- Schaduwvoeg, deze voeg heeft een mooi optisch effect door het schuin laten aflopen van boven naar beneden. Aan de bovenkant valt deze voeg iets naar binnen en aan de onderkant is de voeg gelijk aan de onderliggende steen.

- Knipvoeg, de knipvoeg steekt een beetje buiten de wand. De voeg wordt gesneden zodat de strakke uitstraling ontstaat. Het snijden wordt ook wel knippen genoemd… vandaar de naam knipvoeg. Van alle voegen is dit de meest arbeidsintensieve voeg om te maken. De metselaars hebben een speciale opleiding gevolgd om deze voeg te kunnen maken. Vroeger werd deze voeg vaak toegepast vandaar dat je deze vaak ziet bij monumentale panden. Maar ook nu wordt het gebruikt om het gebouw de extra uitstraling te geven.

- Snijvoeg of gesneden veeg heeft hetzelfde principe als de knipvoeg. Ook hier wordt er aan de boven- en onderkant wat weggehaald wordt. Het uiteinde van de voeg is evenwijdig aan de steen.Offerte

Een veel gestelde vraag is wat kost metselen per m2. Dit is afhankelijk van een paar factoren die we in een vrijblijvend offerte gesprek bespreken. Vraag een offerte aan via de button.Werkgebied bouwonderneming Steenbergen

Metselwerk in Apeldoorn, Assel, Beekbergen, Beemte Broekland, Brummen, Eerbeek, Elspeet, Empe, Emst, Epe, Garderen, Gorssel, Gortel, Harskamp, Hoenderloo, Hoog Soeren, Klarenbeek, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Laag Soeren, Lieren, Loenen, Niersen, Nieuw Milligen, Nijbroek, Otterlo, Radio Kootwijk, Speuld, Staverden, Stroe, Terwolde, Teuge, Tonden, Twello, Uddel, Ugchelen, Vaassen, Vierhouten, Voorst, Wenum Wiesel, Wilp, Wilp – Achterhoek.


Neem contact met ons op