Vloer leggenWij zijn van alle markten thuis, dus ook op het gebied van vloeren.

Bij het storten van een nieuwe vloer of het vervangen ervan, is het handig direct de onderliggende leidingen te controleren die op dat moment bloot komen te liggen. Bovendien is het belangrijk de vloer goed te isoleren en de ondervloer af te dekken met plastic, zodat er niet te veel water uit het gestorte beton de vloer ingezogen wordt.

We installeren vloerverwarming en werken het geheel af met een houten vloer, bijvoorbeeld laminaat. Ook voor het aanpakken van de vloeren in uw tuin kunt u bij ons terecht. Bestraten, betegelen of het leggen van vlonders behoren allemaal tot onze diensten.Nieuwe vloer leggen

De keuzes die gemaakt worden voordat de nieuwe vloer gelegd gaat worden zijn beslissend. Door goed na te denken over wat het gebruik van de vloer zal zijn, worden teleurstellingen voorkomen.

  • Wat is het budget?
  • Waar wordt de vloer voor gebruikt, bv. zakelijk met veel ‘loopverkeer’?
  • Zelf weghalen van oude vloer of laten doen?
  • Hoe is de huidige staat van de ondervloer; is deze vochtvrij, schimmelvrij en vlak?
  • Is er stucwerk nodig?
  • Laten leggen van de nieuwe vloer of zelf doen?
  • Hoe is de woonsituatie tijden de verbouwing, kan je er blijven wonen of moet het bedrijf verhuizen gedurende verbouwing?
  • Wel of geen vloerverwarming?

Met de antwoorden op bovenstaande vragen kan je zelf je planning maken of Bouwonderneming Steenbergen inschakelen om het project Vloer tot een goed einde te brengen.Wat voor een vloer kies je?

Kies je voor modern, klassiek, alternatief, authentiek of wil je een gewone neutrale vloer? Hou rekening met de totale inrichting van je huis of bedrijf als je voor een bepaalde stijl kiest. Bedenk goed dat je er vele jaren tegen aan gaat kijken. Heb je een huisdier met bv een witte vacht dan vallen de haren op een donkere vloer eerder op, of werk je vaak met natte materialen dan heb je een vloer nodig die daar niet onder lijdt.

En dan … de keuze welk materiaal?

Er zijn zoveel mogelijkheden voor vloeren dat we ons kunnen voorstellen dat je het even niet ziet. Mocht je bij ons een vloer laten leggen dan houden wij rekening met wat mogelijk is. Als je een bedrijf hebt die bv werkt met vloeibare materialen, heb je een andere vloer nodig bv een winkel met kleding. Ook iemand die een oud huis heeft gekocht en de vloer wil renoveren zal misschien eerder kiezen voor een houten vloer die bij de uitstraling van het huis past.

En er zijn zoveel typen afwerkingsvloeren. Hieronder vind je een opsomming:

* Natuurlijk: bamboe vloer, kurkvloer, houtenvloer, vloer van natuursteen, linoleum, marmoleum.
* Industrieel: betonvloer al dan niet met een coating afgewerkt, gietvloer, grindvloer, acrylaatvloer.
* Praktisch: zeil, PVC, gietvloer, laminaat, parket, plavuizen.Vloer vervangen

De basis van een goede vloer blijft altijd een goede ondervloer. Een goede ondervloer zorgt ervoor dat het geluidsniveau naar de buren binnen de geldende grenzen blijft, door een ondervloer zwevend te leggen. We houden rekening met de huidige norm in de branche voor geluidsreductie. Bij de constructie van de vloer doen wij inspectie naar de draag balken of deze aan vervanging toe zijn. Bij houten draag balken checken we op houtworm. Bij een betonnen vloer houden we een inspectie of er betonrot aanwezig is. We overleggen of de totale vloer vervangen moet worden of dat het beschadigde gedeelte hersteld kan worden.

We hebben bv een houten vloeren vervangen door beton met een gewaaierd vlak. We maken met plezier voor het vervangen van de betonnen vloer een kosten raming.

Houten vloer verdieping vervangen

Voor de renovatie van uw huis bikken we de vloertegels uit de vloer, leggen we eventueel vloerverwarming aan en werken we de vloer mooi af met de door u gewenst toplaag.Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor een aangename warmte. Doordat de warmte verdeeld wordt over een groot oppervlak wordt het als comfortabeler ervaren, meestal kan ook de verwarming een graadje lager zodat het daardoor energie zuiniger wordt. Er zijn twee systemen voor vloerverwarming: elektrische verwarming en verwarming met warm water.

De energie zuinige variant is degene waarbij warm water door buizen in de vloer gepompt wordt.

Voor duurzame woningen wordt meestal gekozen voor lage temperatuurverwarming. Dat betekent dat de temperatuur in het verwarmingssysteem maximaal 55 °C is. De lagere temperatuur vereist een groter verwarmingsoppervlak om dezelfde warmte in de ruimte te krijgen. Daarom wordt vaak gekozen voor vloer- of wandverwarming. Bij nieuwbouw of renovatie wordt de vloerverwarming gelijk in de afwerkvloer gestort, dit is het meest efficiënte en zorgt voor de minste problemen. Natuurlijk is het mogelijk om de achteraf de vloerverwarming in te frezen. Het nadeel daarvan is dat de leidingen dan wat hoger in de vloer liggen, waardoor de warmte minder goed wordt verdeeld. Een ander nadeel is dat bij de aanleg van de vloer onvoldoende rekening is gehouden met vloerverwarming. Bij het in frezen worden regelmatig waterleidingen geraakt.

Belangrijk om te onthouden: de vloerafwerking moet niet een te groot isolerend vermogen hebben. Schakelt u ons in voor het leggen van de vloer dan zorgen wij voor een kundig advies. Daarbij kijken we naar de mogelijkheden en onmogelijkheden. Zo is het gebruik van zachte houtsoorten of tapijt niet aan te raden.

Vragen of een afspraak maken? Vul gauw het antwoordformulier in.Vraag stellen?Werkgebied

Vloeren leggen in Apeldoorn, Assel, Beekbergen, Beemte Broekland, Brummen, Eerbeek, Elspeet, Empe, Emst, Epe, Garderen, Gorssel, Gortel, Harskamp, Hoenderloo, Hoog Soeren, Klarenbeek, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Laag Soeren, Lieren, Loenen, Niersen, Nieuw Milligen, Nijbroek, Otterlo, Radio Kootwijk, Speuld, Staverden, Stroe, Terwolde, Teuge, Tonden, Twello, Uddel, Ugchelen, Vaassen, Vierhouten, Voorst, Wenum Wiesel, Wilp, Wilp – Achterhoek.