Nieuwbouw


Bouwonderneming Steenbergen helpt u graag bij het realiseren van uw wensen.

Of het nu gaat om het bouwen van uw droomhuis of uitbreiden van uw bedrijfsactiviteiten: wij ondersteunen graag bij het maken van een spannende, nieuwe stap. Vanaf de eerste schets tot afwerking van de laatste details, Bouwonderneming Steenbergen is uw betrouwbare partner in bouw. Door ons brede scala aan diensten, zijn wij dan ook in staat ieder project aan te nemen. Wij werken uitsluitend volgens de richtlijnen van het bouwbesluit en maken daarbij gebruik van duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.

Een eigen huis bouwen

Het bouwen van je eigen huis is een spannend traject. Vanaf de aankoop van de bouwgrond tot de oplevering van droomhuis, begeleiden wij u professioneel. Met de jarenlange ervaring van bouwonderneming Steenbergen wordt het project van woonwens tot droomhuis ontzorgt. We hebben alle expertise onder 1 dak om uw eigen huis bv. duurzaam en energie neutraal te bouwen. Een mooi groot stuk bouwgrond behoeft een andere aanpak dan bv het realiseren van een tiny house op een klein kavel.

Stappenplan Droomhuis

We werken met een eenvoudig stappenplan om uw ultieme woonwens tot een droomhuis te maken. Voor ons maakt het niet of het nieuwbouw project in Apeldoorn (Gelderland) wordt gerealiseerd of in Deventer (Overijssel).

1. Aankoop bouwgrond / kavel

Om je droomhuis te kopen heb je natuurlijk bouwgrond nodig. Heb je een idee waar je je wil settelen zorg er dan voor dat je van de gemeente waartoe de grond behoort inzage geeft over het gemeentelijke bestemmingsplan. Een bodemonderzoek hoort zeker bij de gegevens die je nodig hebt om te weten hoe er gebouwd gaat worden. Ook moet er aan gedacht worden hoe de nieuwbouw te financieren.

2. Ontwerp van jouw droomhuis

Het ontwerp van je droomhuis is een van de leukste kanten van een eigen huis. Je kan zelf bedenken hoeveel kamers en waar je ze wil hebben. Of je een vrijstaand huis met aanbouw garage wil hebben of toch een gastenverblijf. Denk bijvoorbeeld aan slimme duurzame bouwoplossingen om een energie neutraal huis te bouwen. Wil je een houtskelet huis waarbij de nadruk ligt op een zeer lage CO2 uitstoot?

We bekijken samen wat de mogelijkheden zijn rekening houdend met bouwvoorschriften en budget. Als de lijst met wensen en eisen bekend is ga je samen met een architect dit omzetten naar een voorlopig ontwerp van het nieuw te bouwen huis. Met dit voorlopige ontwerp wordt de bouwvergunning aangevraagd.

Zodra de bouwvergunning is verleend kan het voorlopige ontwerp uitgewerkt worden naar een gedetailleerd bouwbesluit.

3. Bouwen van je huis

De volgende stap is het bouwen van je eigen huis. Hiervoor schakel je bouwonderneming Steenbergen in als projectleider. Als projectleider zorgen we ervoor dat de bouwplannen correct worden uitgevoerd en dat de gemaakte planning gevolgd wordt. Er worden drie fases doorlopen met de nieuwbouw: a. Ruwbouw: de fundering wordt gelegd, de riolering en een groot deel van de leidingen worden aangelegd. b. Afbouw: ook wel het afwerken van de woning zodat deze klaar is voor bewoning. De dekvloer plaatsen, stuken, installatie van elektra, schilderwerk, tegelwerk, plaatsen van de keuken en badkamer. c. Oplevering van de woning is het controleren of de werkzaamheden correct zijn uitgevoerd, waarna sleuteloverdracht kan plaatsvinden. We leveren de woning op met het energielabel.

Na de oplevering kan de pret van het inrichten beginnen.

Wanneer dit klaar is kan de verhuizing beginnen en kan je jezelf inschrijven op je nieuwe adres in je droomhuis.

Stappenplan perfecte werkomgeving

Het stappenplan voor een nieuw te bouwen kantoorgebouw wijkt niet zo heel veel af van het vorige. Het verschil zit hem in de regelgeving voor veilig werken oftewel de Arbo regels. En ook daarvoor heeft Bouwonderneming Steenbergen de expertise in huis om het project tot in de puntjes verzorgd op te leveren.
Wij staan voor u klaar
Vraag vrijblijvend uw offerte of prijsindicatie aan.


Neem contact op